Helyi közélet

2012.08.02. 13:07

Aranyos úszótábor egész nyáron át

Nyíregyháza - Nagy sikere van az idén először szervezett úszótáboroknak, melynek fő szervezője és otthona az Arany János Gimnázium és Általános Iskola.

Nyíregyháza - Nagy sikere van az idén először szervezett úszótáboroknak, melynek fő szervezője és otthona az Arany János Gimnázium és Általános Iskola.Az intézmény egyedisége a saját uszodája. Ezt kihasználva nagyszerűen össze lehetett hangolni a programokat. Csaknem 400 gyerek számára biztosít hasznos elfoglaltságot az aranyos úszótábor. Az előzetes felmérések alapján óriási volt az igény, hiszen a szülőknek nagyon nehéz a szünidőben a gyermekük biztonságos elhelyezését megoldani.

Az úszótábor lényege, hogy a gyerekek hétfőtől-péntekig reggel 8-16 óráig tanári felügyelet mellett változatos foglalkozásokon vesznek részt, és nagy segítség a szülőknek a gyermekek szervezett utaztatása is. A programok fő vázát a mindennapos úszóedzések alkotják, mely mellett táncház, sportverseny, vetélkedő, számítógépes interaktív játékok, kézműves foglalkozás, kirándulás színesítik a napi kínálatot.

Bakó Kamilla 2. osztályos kislány így foglalta össze élményeit: „Nagyon örülök, hogy itt lehettem ebben a táborban. Jó, hogy megtanultam a gyors úszást és sok játékban vehettem részt. Szuper volt az erdei tornapályán a sportvetélkedő és a sok játék. Finom volt az ebéd, amelyet minden nap étteremben fogyasztottunk el. Tetszett a táncos foglalkozás is.  A legeslegjobb a Ki mit tud? vetélkedő volt, mert mókás feladatok voltak benne. Remélem, jövőre is találkozunk..."

Ágoston Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában