Helyi közélet

2012.08.18. 14:13

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. augusztus 18., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. augusztus 18., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Brit-szigetektől nyugatra és a Kelet-európai-síkság felett ciklonok örvénylenek. Emiatt az említett tájakon sok a felhő, elsősorban Oroszország nyugati vidékein fordul elő elszórtan zápor, helyenként zivatarok is kialakulnak. Ugyanakkor a szárazföld középső részének időjárását anticiklon és magassági gerinc alakítja. Ott a leszálló légmozgásnak köszönhetően többnyire napos, száraz idő a jellemző. A délutáni órákra délen, délnyugaton általában 30, 38 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolországban és Franciaországban 39, 41 fokot is mérnek. Másutt a maximum-hőmérséklet nagyrészt 18, 27 fok között változik. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását a fenti magasnyomás határozza meg.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

----------------------------------------------------

Alapvetően napos időre számíthatunk, csupán szombaton - főként a középső és keleti országrészben - lesznek gomoly- és fátyolfelhők. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél elsősorban a Tiszántúlon időnként megélénkül, másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 16 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb, a Dunántúlon pár fokkal melegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 28, 33 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában