Helyi közélet

2012.08.07. 15:50

Mi lesz a skatepark sorsa?

Nyíregyháza - A stadionnál már biztos nem nyit újra az extrém ketrec, a sóstói úti területen műfüves focipálya lesz.

Nyíregyháza - A stadionnál már biztos nem nyit újra az extrém ketrec, a sóstói úti területen műfüves focipálya lesz.Mint ismeretes, idén nem nyitott ki Nyíregyházán a gördeszkások, korisok, biciklisek és rolleresek számára épített park. A fiatalok petíciót fogalmaztak meg a terület megmentéséért, amit több mint ezren írtak alá. Az akkori üzemeltető két hónapja úgy nyilatkozott, még idén megnyílhat a bicajos paradicsom. Azóta azonban fordult a világ, a skatepark korábbi helyéről elszállították az életveszélyessé vált elemeket.

Extrém pálya tehát nem lesz a sóstói úton, aminek a skatesek nem igazán örülnek. - Hallottunk már rémhíreket, hogy Oroson, Sóstón, Borbányán, vagy az NYVSC pályán lesz az új pálya, de a mai napig nem tudjuk, hogy ezekből mi igaz. Olyan felvetés is szárnyra kapott, mielőtt elbontották a parkot, hogy ha húsz fő hatezer forintos bérletvásárlással beszáll, akkor megmenthető a terület. Rajtunk az se múlt, összejöttünk, több mint húszan, de hiába - meséli Ádám.

Az utcára kényszerültek a fiatalok

 - Ráadásul így az utcára kényszerültünk, ami senkinek se jó. Hiába figyelünk oda a járókelőkre, magunkra, a rendőrök, a gyalogosok, a babakocsisok, mindenki csak azt nézi hol köthetne belénk, és felháborodva förmednek ránk, hogy miért kell nekünk a köztereken gyakorolnunk. Hát azért mert nincs hová mennünk. Hajléktalan bringások lettünk - mondja Feri.

Érdeklődtünk a NYÍRVV Kft.-nél is, mint a park gazdájánál, hogy hogy állnak a dolgok extrém ügyben. - A nyíregyházi gördeszkások, görkorcsolyások, biciklisek és rolleresek találkozó pontjául szolgáló Skatepark pontos helyét jelenleg még keresik a szakemberek. A Skatepark elemeinek felújítása és 5 cm-es kopásvédelemmel való ellátása jelenleg is tart. A NYÍRVV Nonprofit kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a Skatepark mielőbb elkészüljön, és mihamarabb birtokba vehessék az új biztonságos pályát az extrém sport szerelmesei  - tájékoztatta lapunkat Maurer Erzsébet, a NYÍRVV Kft. szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában