Helyi közélet

2012.09.12. 14:49

Fesztivál a hagyományőrzés és az egészség jegyében

Mátészalka - Népi játékok fesztiválja, sport-és egészségnap keretében egész napos programsorozat várta a Képes Géza Általános Iskola diákjait szeptember 7-én, pénteken.

Mátészalka - Népi játékok fesztiválja, sport-és egészségnap keretében egész napos programsorozat várta a Képes Géza Általános Iskola diákjait szeptember 7-én, pénteken.A Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület által meghirdetett pályázat nyerteseként egész délelőtt 30 féle népi játékot, 50 féle asztali játékot próbálhattak ki az alsó tagozatos diákok. Emellett sütöde, rovásírás, íjászat és az iskola tulajdonában lévő számos mozgásfejlesztő eszköz felhasználásával készült akadálypálya is várta a gyerekeket.

Közben a felső tagozatosok drogprevenciós előadáson, hon- és népismereti és természetismereti érdekességeket feltáró interaktív foglalkozásokon vehettek részt. A felső tagozatosok körében került sor a flakonépítő versenyre, ahol sok ötletes megoldás született: az Eiffel –toronytól a vízparti jelenetig, a zsiráftól a tankig.

Ezután a csapatjátékoké volt a főszerep: foci és kézilabda mérkőzéseket játszottak az osztályok. Délután két lovon lovaglási lehetőség, óriás trambulin és táncház szórakoztatta a rendkívül lelkes és aktív diákokat.

Kinyik Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában