Helyi közélet

2012.09.12. 15:00

Országos Elsősegélynyújtó Verseny Szegeden

Mátészalka, Záhony, Szeged - Motoros baleset, gyalogos gázolás, vízbefulladás, csecsemő újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállniuk a 41. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen résztvevőknek Szeged belvárosában, szombaton.

Mátészalka, Záhony, Szeged - Motoros baleset, gyalogos gázolás, vízbefulladás, csecsemő újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállniuk a 41. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen résztvevőknek Szeged belvárosában, szombaton.A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank támogatásával a verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. Ki a legjobb elsősegélynyújtó? Ezért a címért versengtek a hazai és a külföldről érkezett csapatok szombaton, a Magyar Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó Versenyén, Szegeden. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet immáron 41. alkalommal szervezte meg felmenőrendszerű elsősegélynyújtó versenyét. A szombati döntőben 49 csapat, 255 versenyzője adott számot társadalmi és elsősegélynyújtási ismereteiről. A megmérettetésre Szerbiából is jött egy csapat. A versenyzőknek egy 20 állomásos, körpályán kellett teljesíteniük a feladatokat. A baleseti szituációk között volt motoros baleset, vízbefulladás, gyalogos gázolás is. A 19 megye és a főváros legfelkészültebb csapatai között Szabolcs-Szatmár-Bereg legjobbjai is jelen voltak.

A közel nyolc órás időtartamú versengés végén a gyermek kategóriában Szolnok, az ifjúságiban Csongrád, míg a felnőttben Baranya megyei versenyzők szerezték meg az elsőséget. Megyénk csapatai közül a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium felnőtt csapata (felkészítő: Józan Sándor) a dicséretes 7. helyen, a határvárosi tanoda ifjúsági gárdája a 12. helyen, míg a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola együttese (felkészítő: Nagy Andrea) szintén a 12. helyen végzett a gyermek kategóriában. A tíz záhonyi versenyző eredményes szereplését Gere Sándor, a helyi Forrás Patika vezetője segítette értékes felszerelésekkel.

Háda Zoltán – Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában