Helyi közélet

2012.09.05. 18:49

Több méteres lángok, kilométerről látható füst a nyírjesi nádastűz nyomán

A nyíregyházi belvárosból is látszott annak a tűznek a füstje, ami Nyírjestanya határában lángolt szerda délután.

A nyíregyházi belvárosból is látszott annak a tűznek a füstje, ami Nyírjestanya határában lángolt szerda délután.A Katasztrófavédelem tűzoltói egyik tűztől siettek a másikhoz. Koraestére egy nádastűz adott munkát. Nyírjestanya közelében, a település bekötőútja és a Kállói út által határolt területen kukorica és nádas volt. Szerda délután valamiért lángra lobbant a szalma szárazságú nád, és hatalmas lánggal terjedt minden irányban.

A riasztott tűzoltók úgy határoztak, hogy elsős sorban a település házai felől védekeznek, ott megakadályozták  a terjedést, a másik oldalon egy kiszáradt csatorna adott védelmet, a harmadik oldalon pedig egy másik csapat azon munkálkodott, hogy a kukorica termést védje. Sikerült a lángoktól megvédeni az értékeket, az amúgy értéktelen nád gyorsan leégett, azt oltani nem lehetett, de talán értelme sem lett volna.

A lángok megfékezése után még itt-ott felbukkant a tűz, ezért még jó ideig kellett a területen ellenőrizni, és eloltani az újralobbanó tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában