Helyi közélet

2012.10.14. 17:09

Alma napok fesztivál Rakamazon

Rakamaz - Tizedszer rendezték meg az Alma napokat Rakamazon, ahol üdítő italtól sörig, friss gyümölcstől a feldolgozottig mindent láthatott, megízlelhetett a közönség.

Rakamaz - Tizedszer rendezték meg az Alma napokat Rakamazon, ahol üdítő italtól sörig, friss gyümölcstől a feldolgozottig mindent láthatott, megízlelhetett a közönség.

A fesztivál vasárnapi része felvonulással kezdődött, a huszárok, valamint a mazsorettek és a fúvós zenekar nyomában lovas kocsikon, no meg kisvonaton vonultak át a városon, hogy ezt követően hivatalosan is megnyissák a rendezvény díjkiosztó részét. A várost először Jakab István a Parlament alelnöke köszöntötte, egy bejelentéssel fűszerezve.

Jakab István: őszinte tisztelettel köszöntöm a fesztivál valamennyi résztvevőjét, a tíz éves évfordulón. Önök őrzik azt a hagyományt, ami nem lehetőségük, hanem kötelességük is, amit ráadásul őszinte szível tesznek. Fantasztikus, hogy mennyi mindent tudnak az ételektől a sörig almából készíteni. Minden kormányzati törekvés arra irányul, hogy a helyi élelmiszer feldolgozást minél magasabb szinten helyben végezzék. Tegnap egyeztettünk Fazekas Sándor miniszter úrral, aki most fejezte be Moszkvai tárgyalásait.

Ennek során elmondta, hogy kiemelt szempont, az orosz belső kereskedelmi rendszer átalakítása során létesítendő, saját üzletláncukban magyar áruk elhelyezése erre a magyar kormánnyal érdemi együttműködést kívánnak létrehozni. A piacbővülés arra ösztönöz, hogy a következő években az ültetvények telepítését, felújítását egybe kapcsolva az öntözési rendszerek korszerűsítésével hajtsák végre ez adhat alapot ad a további fejlesztésekhez.

Ezután Vinnai Győző SzSzB megyei kormánymegbízott szólt a közönséghez. Elmondta: a rakamaziak és a környéken élő emberek szorgalmasak, a munkára építik az életüket, és a hagyományokból, a szülők, nagyszülők tudásából kiindulva gazdálkodnak. Akkor lehetünk sikeresek, ha nem csak az egyéni sikereket tekintjük értéknek. Amikor az egyéni sikerek közösségi sikerré válnak, az jelenti az összetartó erőt. Ennek élő példája az itt álló olimpikon, Hellebrand Máté, aki egyéni sportágban állt rajthoz, de sikerét mi is magunkénak éreztük.

A színpadra ezután a legszebb almákat termelő gazdák érkeztek sorban, hiszen oklevéllel kupával díjazták munkájukat. A hivatalos részt követően a legkiesebbek tánca aratott tapsot, majd a nagyobbak arattak hasonló siker.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában