Helyi közélet

2012.10.03. 14:56

Még napokig tarthat a helyszínelés

Nyíregyháza - Bár már az Árpád utcai gyilkosság feltételezett elkövetőjét őrizetbe vette a rendőrség, a helyszínelés még mindig tart.

Nyíregyháza - Bár már az Árpád utcai gyilkosság feltételezett elkövetőjét őrizetbe vette a rendőrség, a helyszínelés még mindig tart.A rendőrök többedmagukkal még szerdán is dolgoztak a tárgyi bizonyítékok begyűjtésével és csoportosításával annak az Árpád utcai társasháznak az emeleti folyosóján, ahol kedden saját lakásában holtan találták az ott lakó 40 éves nőt.

Hollé Rákos Viktória kilépve a kapun annyit mondott, ő csak a házban lakó barátnőjétől  értesült az esetről. Meglepődtek a tragédián, mert ez amúgy jó  környéknek számít.

–  Nem tudják, hogy kicsoda az elkövető, ennyit mondtak – meséli Lakatos Mihályné, majd így folytatja – Bár a sarkon lakom a szomszédban, nem járok sehová, így nem ismerek szinte senkit. Azért ez borzasztó, hogy így megölnek egy embert, és biztosan nem idegen volt, ha be tudott menni, akkor neki kellett beengednie a tettest szerintem.

Pedáns, rendes nő volt az áldozat

A nyomozás ilyenkor egyik irányban arra halad, hogy adatgyűjtéssel minél pontosabban rekonstruálhassák az áldozat utolsó napját, a másik irányban olyan bizonyítékokat gyűjtenek, ami a tettes azonosítását eredményezheti. Épp emiatt nem lehet látható azon tárgyak sokasága, amiket a rendőrök ellenőrizni fognak, hogy akad-e köztük olyan, amin rögzíthető nyomok vannak, amik alapján bizonyítani lehet mi történt a lakásban. Az utcában élők között volt olyan, aki egyáltalán nem akart megjegyzést fűzni az esethez. Egy néni elmondta: ő alig ismerte a kis hölgyet, de úgy tudja pedáns, rendes nő volt.

A rendőrség időközben elfogta az emberölés gyanúsítottját. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi osztálya őrizetbe vett egy 42 éves nyíregyházi férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható az október 2-án nyíregyházi lakásában holtan talált 40 éves nő megölésével. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában