Helyi közélet

2012.10.07. 14:29

Olvasónktól: Őrzött biciklitárolókat!

Október 6-án megjelent „<a href="http://www.szon.hu/olvasonk-irja-ket-kereken-mindent-szabad/2092575" target="_blank">Két keréken mindent szabad</a>” című cikkre szeretnék reagálni. Igaza van abban a levélírónak, hogy szebb látványt nyújtana, ha a kerékpárok kerékpártartókban parkolnának, netán pár forintért még őriznék is őket.

Október 6-án megjelent „Két keréken mindent szabad” című cikkre szeretnék reagálni. Igaza van abban a levélírónak, hogy szebb látványt nyújtana, ha a kerékpárok kerékpártartókban parkolnának, netán pár forintért még őriznék is őket. Az az érzésem, hogy a hölgy nem jár kerékpárral. Én évtizedek óta úgy közlekedek és sajnos ez alatt az idő alatt 5 db kerékpárt loptak el tőlem lezárt állapotból. Nem tudom ki volt az, aki kitalálta ezeket a lehetetlen tárolókat, felthetően az illető nem ült még kerékpáron és nem próbálta beerőszakolni az első kereket az ún. vaskalitkákba.

Ugyanis, ezekbe a szörnyűségekbe csak az első kerék egy részét lehet berakni és keservesen lelakatolni. Az utolsó ellopot biciklimet fényes nappal, a nyíregyházi posta előtt lelakatolt állapotban úgy lopták el,hogy csak a lelakatolt kerék maradt ott, a biciklit elvitték. Azóta soha nem teszem olyan helyre, ahol csak az első keréknél fogva lehet lelakatolni. Higgyék el, ha megfelelő kerékpártárolók, netalán őrzött tárolók lesznek, nem fogja csúfítani a Kossuth teret a korlátozott lakatolt bicikli. Régen Nyíregyházán őrzött tároló volt a bíróság, az OTP, a piac, a posta előtt.

Nem kellett hozzá más, csak kényelmesen elhelyezhető biciklitartó, egy blokk tömb és egy ember. Pár forintét biztonságban voltak a kerékpárok, mert csak a blokk másolatával kaphatta meg a kerékpárját a gazdája. Gondolom, ez ma is megoldható lenne.

Ujváry Józsefné, Nyíregyháza

Olvasónk írja: Két keréken mindent szabad?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában