Helyi közélet

2012.10.17. 10:01

Óvodabővítés Ópályiban

Ópályi - Aláírták az óvodabővítés támogatási szerződését Debrecenben a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. és az Önkormányzat képviselői.

Ópályi - Aláírták az óvodabővítés támogatási szerződését Debrecenben a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. és az Önkormányzat képviselői.Kólya Tamás a MAG Zrt. főosztályvezetője, Erdélyi Miklós polgármester és Lipták József jegyző hosszú pályázati folyamat végére tett pontot az aláírással. Az aláírásnál jelen volt a MAG Zrt. részéről Joó-Néninger Lívia az Észak-alföldi Osztály projektmenedzsere és Ópályi részéről Lukovics István a pályázat készítője. Az ÉAOP-4.1.1/A-11-2012-0002 azonosító számú, a Jókai Mór ÁMK óvodai kapacitásbővítése új telephely létesítésével Ópályi községben című pályázat közel 120 millió Ft. támogatást nyert, amihez 6.5 millió Ft saját erőt biztosít az Önkormányzat.

A képviselő testület figyelembe vette, hogy a 2006-ban épült négy csoportos új óvoda nem tudja biztosítani valamennyi óvodáskorú gyerek óvodáztatását, ezért döntött a két csoportos óvoda megépítése mellett. A korábban általános iskolaként, jelenleg polgármesteri hivatalként működő épületet alakítják át óvodává. A pályázat nemcsak az épület felújítását tartalmazza, hanem eszközök, játékok, bútorok beszerzését is. A beruházással megteremtik az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit és az óvodáztatáshoz jutás esélyét minden gyerek számára. Az óvoda 2013 augusztus végére elkészül.

Erdélyi Miklós polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában