Helyi közélet

2012.10.19. 08:50

Páholyban szorítottak

Volt képük hozzá, a fotó árulkodó. Általában fényév választja el őket, ezúttal két sor volt a távolság. A köztes pozícióban az ex-köztársasági elnök. Nem hús-vér barikádként, nem békebíróként, alighanem oda szólt a VIP-jegye. S mit kellett volna tenni? Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Volt képük hozzá, a fotó árulkodó. Általában fényév választja el őket, ezúttal két sor volt a távolság. A köztes pozícióban az ex-köztársasági elnök. Nem hús-vér barikádként, nem békebíróként, alighanem oda szólt a VIP-jegye. S mit kellett volna tenni? Ladányi Tóth Lajos jegyzeteA bűnök unos-untalan felemlegetése helyett mást sugallt a tribün: mindenki egyért, a törökök bukásáért. A diadalmenetet hozó világbajnoki selejtező egységbe forrasztotta a főméltóságokat, a zöld gyep vonzása bő másfél óra erejéig békítette a tüzet a vízzel, a kutyát a macskával.

Orbán Viktor Schmitt Pál, Kövér László és Csányi Sándor közelében szurkolt (a törökök ellen amúgy is hatásos a szurok), kissé alattuk pedig Bajnai Gordon foglalt helyet a lányával és a fiával. Állítólag nem beszéltek, mert a miniszterelnök később érkezett elődjénél, és nem vették észre egymást. Előfordul ez másutt is.

A Medián legfrissebb, az „aktív elkötelezetlen” szavazók körében készített reprezentatív felmérésében a politikusok népszerűségét tesztelték. Eszerint a száz fokú skálájukon Bajnai 38, Orbán 22 százalékon található per pillanat. Az ő meccsük nem lefutott, korántsem fütyülnek az egészre. A közönség viszont feltűnően csendes. Megszorítás közben nem egészséges kiabálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában