Helyi közélet

2012.10.09. 07:50

Pótszékes koncert Zoránnal

Nyíregyháza - Országos turnéra indult nyíregyházi kezdéssel Zorán.

Nyíregyháza - Országos turnéra indult nyíregyházi kezdéssel Zorán.Nem nagyon kell bemutatni a legfiatalabbaknak sem Zoránt, aki teljes nevén Zorán Sztevanovity, 3 éves korában érkezett Magyarországra, és testvérével Dusánnal – aki talán a legjobb szövegíró lett – úgy 20 évvel később megalakították zenekarukat a Metrót. A kor három zenei gigásza Illés Metró Omega fej fej mellett gyűjtötte a hódolókat. A zenekar feloszlott, Zorán szóló karrierbe kezdett, külföldön dolgozott, majd itthon 15 évvel később megújulva lépett a színpadra. Ebben nagy segítsége volt testvére és zenész társai, pld. Presser Gábor. Sajátos orgánuma, megszelídült zenei stílusa, Dusán elképesztően finom nyelvi jelzésekkel színezett szövege, és néhány – a repertoárba – beillesztett világsláger évtizedek óta garanciája a sikernek. A teljesség igénye nélkül: Ünnep, Vasárnap délután, Apám hitte, Kell egy tánc, A szerelemnek múlnia kell, Kell ott fenn egy ország mind magával ragadó.

Legutóbbi albumáról Zorán elmondta: – A körtánc - Kolo a gyökerekre, szerb indulásunkra utal. Ezt szerettük volna feldolgozni, aminek annyi volt az indító impulzusa, hogy Dusánnak volt egy szövege, azt elővette a fiókból, és máris megszületett Presser Gábor zenéje. Ez lett a meghatározó, mert a Kolo a körtánc az összekapaszkodásban megélt közös öröm, és a mai világban ez hiányzik, ezért úgy éreztük, hogy az érzés túlmutat magán a táncon. Ezért lett a lemez címe, és hangulatának vezérfonala a Kolo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában