Helyi közélet

2012.11.09. 15:09

Bemutatták a tankerületi igazgatókat

Mint ahogy arról többször is beszámoltunk, a köznevelésről szóló törvényben foglaltak szerint 2013. január 1-jétől az iskolák fenntartását az állam veszi át. A fenntartói feladatok koordinálását a központi és területi szervekből álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ végzi.

Mint ahogy arról többször is beszámoltunk, a köznevelésről szóló törvényben foglaltak szerint 2013. január 1-jétől az iskolák fenntartását az állam veszi át. A fenntartói feladatok koordinálását a központi és területi szervekből álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ végzi.Területi szervezeti egységekként tankerületek és megyeközponti tankerületek jönnek létre, az országban összesen 198. Ezek élére a napokban tankerületi igazgatókat neveztek ki, az ő feladataik között szerepel az illetékességi területükön működő köznevelési intézmények irányítása, pedagógiai munkájának koordinálása, kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a köznevelés egyéb szereplőivel, jelentések és adatszolgáltatások készítése, bizonyos esetekben pedig az intézmények működési feladatainak ellátása is.

A tankerületi igazgatókat pénteken sajtótájékoztatón mutatták be. Első feladatuk az lesz majd, hogy tankerületükben felvegyék a települési önkormányzatok vezetőivel a kapcsolatot, előkészítsék az intézmények zökkenőmentes állami fenntartásba vételének átadás-átvételét. A tankerületek illetékességi területe a járásokhoz igazodik, tehát ugyanannyi tankerület lesz Szabolcs megyében is, mint ahány járás, azaz 13.

A tankerületi igazgatók

Nyíregyháza: Kőhegyi Edit

Kisvárda: Béres Jánosné

Nagykálló: Birta Ferencné Madar Anna

Baktalórántháza: Botos Attiláné

Ibrány: Dr. Elek Tamás

Csenger: Farkasné Kiss Krisztina

Nyirbátor: Gergely Zsolt

Fehérgyarmat: Kálnoki Attila

Tiszavasvári: Kocsis Sándor

Záhony: Markovics Attila

Mátészalka: Pesti Béla László

Vásárosnamény: Szegediné Tisza Judit

Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg intézményfenntartó Központ megbízott elnökének tájékoztatása szerint Kemecse esetében a tankerületi igazgató kinevezése a jövő héten várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában