Helyi közélet

2012.11.28. 15:20

Három megye legjobb receptjei egy kötetben

Szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán csütörtöktől vásárolhatják meg a receptfüzetet olvasóink.

Szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán csütörtöktől vásárolhatják meg a receptfüzetet olvasóink.Októberben hirdettük meg versenyünket, melyben karácsonyi finomságok receptjeit vártuk olvasóinktól. Játékunk rendkívül népszerű volt: összesen 125 süti receptje érkezett be szerkesztőségünkbe, melyek közül Kollonay István cukrászmester és Görömbei Sándorné mestercukrász választotta ki azt a huszat, melyek a november 29-én megjelenő Kelet Receptkönyvben kapnak helyet. – Nehéz helyzetben voltunk, hiszen sok értékes recept érkezett – mondta a zsűrizés után Görömbei Sándorné és hozzátette: több szempontot is figyelembe vettek az értékeléskor: a legfontosabb az volt, hogy a leírtak alapján bárki könnyen el tudja készíteni a finomságot úgy, hogy a kész sütemény élvezhető és finom legyen. – Fontos volt az is, hogy ki milyen adalékanyagokat használ, hogy mennyire terheli a szervezetünket feleslegesen, de az is, hogy az elkészítés módja mennyire házias – mondta Kollonay István, aki szerint érdekes volt látni, milyen a beküldők ízlésvilága: kiderült, hogy a legtöbben a házias jelleget részesítik előnyben.

Az aboszolút nyertes szamosszegi olvasónk, Gergely Bertalanné szibériai krémese lett, melynek receptjét a többi 19-cel együtt a csütörtökön megjelenő receptfüzetben találják meg. Előfizetőink 199 forintért vásárolhatják meg szerkesztőségünkben az egyébként 299 forintba kerülő kiadványt, mely nemcsak karácsony előtt, de az év minden szakában kínál kihagyhatatlan recepteket a háziasszonyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában