Helyi közélet

2012.11.21. 15:44

Intézményüket népszerűsítették a záhonyi kollégisták

Dombrád, Záhony - Az iskolai nyílt napok után a megye általános iskoláit járva tájékoztatják a továbbtanulási lehetőségekről a hetedikes és nyolcadikos tanulókat a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium tanárai és diákjai.

Dombrád, Záhony - Az iskolai nyílt napok után a megye általános iskoláit járva tájékoztatják a továbbtanulási lehetőségekről a hetedikes és nyolcadikos tanulókat a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium tanárai és diákjai.A kollégium küldöttsége például egyfajta road-show keretében kereste fel szerda délelőtt három rétközi település általános iskoláját, ahonnan évek óta rendszeresen érkeznek kollégisták. Négy éve négy rétközi, három esztendeje négy felső-szabolcsi, tavalyelőtt három észak-nyírségi községben, míg tavaly újabb három nyírségi településen jártak a Dr. Béres József Kollégium képviselői, hogy népszerűsítsék a továbbtanulók körében iskolájukat és diákotthonukat. Idén Dombrád (református iskola), Pátroha, Gégény hetedikes és nyolcadikos tanulói vettek részt az előadásokon.

A záhonyi kollégium két pedagógusa és három, a diákönkormányzatban és diákkörökben tevékenykedő kollégistája prezentációval, prospektusokkal, diák élménybeszámolókkal, videofilmmel, az intézményről rendezett villámvetélkedővel igyekezett közelebb vinni a középiskolát a továbbtanulás előtt álló felsősökhöz. A kisdiákok részletes tájékoztatást kaptak a következő tanévben a 9. évfolyamon induló általános közlekedési, rendészeti és általános gimnáziumi osztályokról, valamint a 13. évfolyamon tervezett vasútüzemvitel-ellátói, logisztikai ügyintézői, valamint vámügyintézői OKJ-s képzésekről.

Ágij Adrienn - Jónás Krisztián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában