Helyi közélet

2013.04.04. 12:43

Az ember legjobb barátja

Székely - Egy autós juttatta el a fotókat egy elpusztult kiskutyáról, amely hűségesen várta gazdáját, egészen haláláig. 

Székely - Egy autós juttatta el a fotókat egy elpusztult kiskutyáról, amely hűségesen várta gazdáját, egészen haláláig. A 4-es úton közlekedve, még három nappal ezelőtt látta meg a kistermetű kutyát egy autós, a Székely határánál lévő elkerülő szakaszon. A kutyát szinte bizonyosan kirakták, az arra járókat farok csóválva üdvözölte, de nem ment sehová, hiába kínálták étellel. A polgárőrök rátaláltak, ők is adtak neki ételt, de a kutya velük sem ment sehová. A kiskutya szerdáig várta gazdáját, nem mozdulva attól a helytől, ahol kitette őt. Elpusztult.

Kérdés, hogy ha befogják, akkor túlélte volna a bánásmódot? A Nyíregyházi Állatbarát Alapítványt szokták elérni a 24 órában hívható telefonszámon elgázolt, vagy sérült állatról ékező jelzésekkel. Mint megtudtuk, naponta 20-30 bejelentés érkezik. Amennyiben kóbor állatról kapnak bejelentést, akkor azt feljegyzik és anyagi-technikai lehetőségeikhez képest intézkednek. Sajnos nem biztos, hogy időben ki tudnak érni az állathoz. Azt, hogy a sokak által látott kiskutya mitől pusztult el nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában