Helyi közélet

2013.06.12. 13:55

Színjátszó találkozó házigazdája Tunyogmatolcs

Tunyogmatolcs - „Most már nincs titkolózás, elrántjuk a függönyt!” – e jelmondattal hívja és várja az érdeklődőket, színjátszást kedvelőket a Tunyogmatolcsi Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesület.

Tunyogmatolcs - „Most már nincs titkolózás, elrántjuk a függönyt!” – e jelmondattal hívja és várja az érdeklődőket, színjátszást kedvelőket a Tunyogmatolcsi Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesület. – Az egyesület tavalyelőtt alakult. Továbbra is alapvető céljaink közé tartozik a helyi kulturális élet fellendítése és a lakosság összetartása. Központi szerepet kap népi értékeink védelme, ápolása, melynek érdekében már eddig is részt vettünk, és a továbbiakban ugyancsak részt kívánunk venni térségünk különböző rendezvényein.

Fontosnak tartjuk minden korosztály számára a szabadidő hasznos eltöltéséhez programok szervezését. Hét hónapja alakult meg egyesületünkön belül a színjátszó csoportunk, mellettük még néptánccsoport is működik már, akik szintén fellépnek majd az I. Amatőr TIKSZE Színjátszó Találkozón – mondta Kovácsné Demeter Tünde, a TIKSZE elnöke.

– Az esten a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola színtársulata, Rejtő Jenőtől az „Akrobat ej!” bohózatot, a porcsalmai Kiss Áron Általános Iskola színjátszó csapata „A holló, aki elveszítette Mátyás gyűrűjét” történelmi komédiát, míg a hazaiak szintén egy Rejtő darabot, a Herkules Bonbont adják elő – tette hozzá Zakor Ernőné, a tunyogmatolcsi színjátszócsapat szakmai vezetője.

Mindemellett a színdarabok szüneteiben a Tunyogmatolcsi Néptánccsoport (óvodai, iskolai, valamint felnőtt csapatának) néptáncosai lépnek fel Siska Tibor néptáncoktató vezetésével. A vasárnap 17 órától kezdődő kulturális találkozóra a belépés bárki számára díjtalan a Tunyogmatolcsi Művelődési Házba, ahol ismételten központi szerepet fog kapni a jókedv és a kacagás.

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában