Helyi közélet

2013.07.15. 11:50

Közösen kerékpároztak el a régészeti ásatáshoz

Tunyogmatolcs -<em> Kerékpározz a TIKSZE-vel egy késő bronzkori ásatáshoz!</em> címmel hirdette meg helyi gyerekeknek, fiataloknak a Tunyogmatolcsi Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesület azt a rögtönzött nyári „tanulmányi utat”, mely a régészeti munka sokszínűségébe, és a Klein-tagban még júniusban talált 3000 évvel ezelőtti késő bronzkori településről előkerült maradványok ismertetésébe vezette be az ifjú érdeklődőket.

Tunyogmatolcs - Kerékpározz a TIKSZE-vel egy késő bronzkori ásatáshoz! címmel hirdette meg helyi gyerekeknek, fiataloknak a Tunyogmatolcsi Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesület azt a rögtönzött nyári „tanulmányi utat”, mely a régészeti munka sokszínűségébe, és a Klein-tagban még júniusban talált 3000 évvel ezelőtti késő bronzkori településről előkerült maradványok ismertetésébe vezette be az ifjú érdeklődőket.

Biciklikkel látogattunk el a település határában lévő ásatáshoz több egyesületi taggal, és az érdeklődő községi gyerekekkel. Velünk tartott Somogyi Béla is, aki a Helyismereti Kör vezetője, vele szintén jó kapcsolatot ápolunk. Tompa György régész fogadott, majd körbevezetett minket az ásatási munkálatok helyszínein. A gyerekek érdeklődve hallgatták a Felsőszőcs-kultúráról tartott történelmi ismereteket a nyíregyházi szakembertől - mondta Kovácsné Demeter Tünde, a TIKSZE elnöke.

Széles Szabolcs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában