Helyi közélet

2013.07.09. 16:46

Testvértelepülési szerződést kötnek a falunapon

Nyírtass az idén a Romániában található Túrterebessel kezdi meg kiépíteni a hosszabb távra tervezett együttműködést.

Nyírtass az idén a Romániában található Túrterebessel kezdi meg kiépíteni a hosszabb távra tervezett együttműködést.

Egyre több megyénkbeli város és falu köt napjainkban testvértelepülési szerződést kárpátaljai, partiumi és erdélyi helységekkel, hogy ezáltal is segíthessék az ott élő magyar lakosságot. A szerződések aláírására olyan különleges alkalmakat keresnek, amikor az ünnepi eseménynek részese lehet a település lakossága, s erre jó lehetőséget adnak a falunapok.

Nyírtass önkormányzata a tavalyi falunapon a kárpátaljai Koncházával írt alá testvértelepülési szerződést, az idén pedig a Romániában található Túrterebessel kezdi meg kiépíteni a hosszabb távra tervezett együttműködést.

A két testvértelepülés képviselői is beszédet mondanak azon a falunapon, amelyet július 13-án rendez meg az önkormányzat a sportpályán. A programsorozat 11.30 órakor lovas fogatok felvonulásával kezdődik, majd az ünnepélyes megnyitó 12.30 órakor lesz. A délutáni szórakoztató műsorban lesz többek között néptánc, motoros bemutató és sok-sok zene: fellép Kasza Tibi, DJ Szatmári és Jucus, a Desperado. A falunap 23 órakor tűzijátékkal fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában