Helyi közélet

2013.10.09. 16:02

Különleges festékkel óvják a fatemplomot

Máriapócs - Fülöp püspök atya vasárnap megáldja a tűzvédelmi felújítása után a fatemplomot.

Máriapócs - Fülöp püspök atya vasárnap megáldja a tűzvédelmi felújítása után a fatemplomot. Számos programmal várja az érdeklődőket és a híveket a hétvégén Máriapócs, valamint a nemzeti kegyhely. Október 11-én „Számon-tartva” címmel nyílik meg 17.30 órakor a zarándokházban az a vándorkiállítás, amely a kommunista egyházüldözés papi áldozatainak állít emléket. Köszöntőt mond Kapin István kegyhelyigazgató, a kiállítást megnyitja Pásztor Károly pápai prelátus. A Számontartva című könyvet bemutatja Prevozné Balogh Irén. Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó szintén október 11-én lesz a város vendége. A közönségtalálkozó 18 órakor kezdődik a zarándokházban.

A görög katolikus orvosok és gyógyszerészek találkozóját október 12-én rendezik meg, a lelkinap vendége Atanáz miskolci püspök atya lesz. A program 10 órakor szent liturgiával kezdődik a bazilikában.

Az újságírók zarándoklatát október 13-án tartják. Az érdeklődők 8 órakor találkoznak majd a Pócspetriben lévő úti ikonnál, s onnan zarándokolnak a kegytemplomba, ahol 10 órakor Fülöp püspök atya liturgiát tart.

Vasárnap 12 órakor Fülöp püspök atya megáldja a máriapócsi fatemplomot is a tűzvédelmi felújítása után. Olaszországi adományozóknak köszönhetően ugyanis a fatemplomot olyan festőanyaggal erősítették meg, amely késlelteti tűzvész esetén a lángok erősödését, tovaterjedését.

A felajánlás a gyakorlati haszna mellett azt is jelzi, hogy a Milánó környéki vállalkozók vonzódnak és ragaszkodnak a kegyhelyhez, magukénak érzik az értékek védelmét.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában