Helyi közélet

2013.11.11. 09:19

Kerékpárral hajtják be az 58 milliós vízdíjhátralékot Tiszavasváriban

Tiszavasvári város önkormányzata és a Tiva- Szolg Kft közösen keresik a több mint 58 milliós vízdíjhátralék behajtásának módját - adta hírül a KeletPress Hírügynökség.

Tiszavasvári város önkormányzata és a Tiva- Szolg Kft közösen keresik a több mint 58 milliós vízdíjhátralék behajtásának módját - adta hírül a KeletPress Hírügynökség. „Mint ismeretes, 2013. január 01. időponttól Tiszavasvári és Szorgalmatos települések vízi közmű rendszer üzemeltetését az új vízi közmű törvény értelmében a Hajdúkerületi és Bihari Vízi közmű Szolgáltató Zrt. vette át. A korábbi szolgáltató önkormányzati tulajdonú Kft több mint 58 milliós vízdíj hátralékkal fejezte be víz szolgáltatói tevékenységét.

Közel 800 fogyasztói kintlévőség

A Kft. nyilvános adatai között olvasható, hogy a 2013. augusztus 12. napi állapot szerint a kintlévőség 58.139.878,-Ft, ami mind a tiszavasvári, mind pedig a szorgalmatosi hátralékokat is tartalmazza. Ebből lakossági tartozás 47.943.133, míg a közületek, vállalkozók tartozása 10.196.745,-Ft. A lakossági hátralékos tételek (összesen: 786 db) összege nagyon széles skálán mozog. A legalacsonyabb összeg 11,-Ft, míg a legmagasabb 485.182,-Ft. Szabó András, a Kft ügyvezetője a szerint a 2011. év augusztus 01-i igazgatóvá történő kinevezését megelőzően közel 70 millió Ft-ot volt a kintlévőség összege. Ezt sikerült leszorítani a mostani 58 milliós összegre.

Kerékpáron érkezik a behajtó

Az önkormányzat a legutóbbi közgyűlésén úgy döntött, hogy a hatalmas összeg behajtása érdekében a Tiva-Szolg Kft két főállású munkavállalót alkalmazzon 5 hónapos határozott időtartamra. A két munkavállaló feladata a több mint nyolcszáz háztartás felkeresése és felszólítása arra, hogy rendezze elmaradt hátralékát. A cég nyilvánosságra hozta a két munkavállaló nevét is annak érdekében ,hogy ne történhessen visszaélés. A Tiva-Szolg Kft felhívja a lakosság figyelmét, hogy a cég nevében kizárólag Dr. Erdélyi Iván és Balogh Miklós járhat el(felvételünkön). Vízdíj hátralék beszedésére csak az előbb említett két személy jogosult. A két alkalmazott munkájuk elvégzéséhez szolgálati kerékpárt kapott. Munkájukat a fogyasztók sikeresebb felkeresése érdekében rugalmas munkaidőben végzik majd jövő tavaszig.

Bíróság vagy behajtó cég

A kintlévőségekre vonatkozóan az év eleji törvényi és szolgáltatói változás miatt a korábbi szolgáltató már nem tudja alkalmazni a korábbi behajtási lehetőségeket /szűkítők beszerelése, vízkikötés stb./, mivel a Tiva-Szolg Kft. már nem vízi közmű szolgáltató. A testületi ülésen a képviselők arról is döntöttek, hogy az nem fizetők esetén behajtására vonatkozóan jövő tavasszal bírósági vagy behajtó cégeknek történő behajtásra továbbítással fogja behajtatni a ki nem fizetett vízdíjakat.

Forrás:Best Of Rádió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában