Helyi közélet

2013.11.27. 12:36

Menetelés a nemzeti döntő felé

„Legyél Te is tudatosabb uniós polgár!” Ez a mottója a „Versenyben a jogokért” nevű vetélkedőnek, mely azzal a céllal indult, hogy a fiatalok mélyebben megismerjék az Európai Unió működését, felépítését, intézményeit. A versenyre több fehérgyarmati csapat jelentkezett, remélve, hogy képviselhetik városukat a regionális döntőben.

„Legyél Te is tudatosabb uniós polgár!” Ez a mottója a „Versenyben a jogokért” nevű vetélkedőnek, mely azzal a céllal indult, hogy a fiatalok mélyebben megismerjék az Európai Unió működését, felépítését, intézményeit. A versenyre több fehérgyarmati csapat jelentkezett, remélve, hogy képviselhetik városukat a regionális döntőben. Ez a Deák Ferenc Gimnázium 10. K osztályos tanulóinak (Borzon Antónia, Hajdu Szabina, Horváth Kitti, Kósa Szabina, Móna Dániel) sikerült, kiemelkedő eredményüknek köszönhetően.

Miért indultunk a versenyen?

A csapatból mindenki nagyon szereti az angolt és először úgy gondoltuk, hogy jó gyakorlás lenne, és sokat fejlődhetnénk. Továbbá izgalmasnak találtuk, hogy az ország más csapataival szemben is összemérhessük a tudásunkat.

Hogy találtuk ki a csapatnevet?

A sulink, a Deák Ferenc Gimnázium nevéből indultunk ki. Azt gondoltuk, hogy egyedi lenne a „DFG” betűszóra írni egy csapatnevet, ami jellemez minket, ezért esett a választásunk a „Daniel and the Flash Girls” elnevezésre.

Mit kellett teljesítenünk az első fordulóban?

Két feladatot kaptunk, egyrészt kitöltöttünk egy online tesztet, amiben az alapvető EU-s ismereteinkről adtunk számot, másrészt írnunk kellett egy esszét, az Unió szerepéről Fehérgyarmaton.

Mi vár ránk a második fordulóban?

Előzetes feladatként készítettünk egy kisfilmet, amivel bemutattuk a csapatot és magát a versenyt, illetve egy újabb tesztet fogunk kitölteni, arról, hogy milyen előnyeink vannak Uniós polgárként.

Mit remélünk a versenytől?

Szeretnénk minél tovább jutni, így megismerkedni egyre több kihívással, illetve sosem voltunk még együtt hosszabb kiránduláson, így izgalmas lenne eljutni Brüsszelbe.

A nemzeti döntőbe való továbbjutás fontos feltétele, hogy csapatunk kisfilmje minél nagyobb nézettséget érjen el. Nézd meg Te is a videónkat! Neked EGY KATTINTÁS, nekünk EGY BRÜSSZELI ÚT!

A videó " target="_blank">itt is elérhető.

- Borzon Antónia, Hajdu Szabina, Horváth Kitti, Kósa Szabina, Móna Dániel -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában