Helyi közélet

2013.12.03. 07:08

Adományok a baptistáktól

Nagyhalász - Nemcsak az általános iskolát működteti a Baptista Szeretetszolgálat Nagyhalászban, az egyházi szervezet eddig is kereste a lehetőséget arra, hogy segítse a városban élők életminőségének javulását adományokkal, valamint kirándulások, táborok megszervezésével.

Nagyhalász - Nemcsak az általános iskolát működteti a Baptista Szeretetszolgálat Nagyhalászban, az egyházi szervezet eddig is kereste a lehetőséget arra, hogy segítse a városban élők életminőségének javulását adományokkal, valamint kirándulások, táborok megszervezésével. Több millió forinttal járult hozzá a szeretetszolgálat a műfüves pálya építéséhez is, a közelmúltban pedig egy mobil ultrahangos készüléket adományozott a településnek, amelyet – a Csuha Antal Baptista Általános Iskola igazgatójával, Petró Lászlóval egyeztetve -, a helyi járóbeteg-ellátó központban állítottak a gyógyítás szolgálatába.

Négy tonna könyvadományt is kapott nemrégiben az oktatási intézmény teljesen ingyen.

– A budapesti Főtáv Rt.-től kaptuk a több mint tízezer darab könyvet – tájékoztatta lapunkat Szilágyi Attila, a Baptista Szeretetszolgálat Pedagógiai Intézetének igazgatóhelyettese –, és úgy döntöttük, hogy a nagyhalászi iskolában lesz a legjobb helye. A rendszerezés és a tárolás természetesen az iskola dolga, és úgy tudom, jut majd belőle más, például erdélyi iskoláknak is. Tehát amit nem használnak, vagy több példány létezik belőle, tovább is lehet adni. Most egy furgonnyi könyvet hoztunk, de még kétszer kell fordulnunk Budapest és Nagyhalász között, mert a könyvek súlyban több mint 4 tonnát tesznek ki.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában