Helyi közélet

2013.12.12. 08:26

Nem csak a víz, hanem a verseny tisztaságára is ügyeltek

Döge - Hat csapat részvételével rendezték meg a dögei Ölbey Irén Általános Iskolában azt a környezettudatossági megyei vetélkedőt, melynek előzményeként több mint 1500 tanuló töltött ki a környezet-gazdálkodással, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatlapot.

Döge - Hat csapat részvételével rendezték meg a dögei Ölbey Irén Általános Iskolában azt a környezettudatossági megyei vetélkedőt, melynek előzményeként több mint 1500 tanuló töltött ki a környezet-gazdálkodással, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatlapot.A programban résztvevő valamennyi iskola 15 ezer forint értékű díszfát kapott ajándékba, amit iskolájuk udvarán ültethettek el, s ezt fotókkal kellett dokumentálni.

– A második fordulóból már csak azok az iskolák jutottak tovább a döntőbe, amelyek 4-fős csapataikkal feldolgozták településük energiatakarékossági lehetőségeit. A rendkívül kreatív, sok-sok játékkal színesített vetélkedőbe többek között víztisztító berendezést, madárbarát madáríjesztőt, valamint újrahasznosítható anyagokból jövő századi divatmodellt is be kellett mutatni a versenyzőknek, de szituációs játék keretében megjelenítették a környezetpusztítás egy-egy társadalmi jelenségként is megjelenő momentumát – újságolta Agárdy Sándor, a dögei Ölbey Irén Általános Iskola igazgatója.

A verseny valamennyi résztvevője értékes ajándékokkal tért haza. A rendkívül szoros versenyt végül Tiszakanyár csapata nyerte. A dögei iskolát – mivel a verseny tisztaságáért nem vett részt a versenyben, de a programokat maximálisan végrehajtotta – külön ajándékban részesítették.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában