Helyi közélet

2014.03.24. 17:48

A Háromföld krónikására emlékeznek

Tiszadada - „Földközelben” címmel nyílik meg március 25-én, kedden 15 órakor Tiszadadán a tájházban a püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum emlék- és vándorkiállítása, melyet Szűcs Sándor író – néprajzkutató – múzeumigazgató, a Háromföld krónikása emlékére rendeznek.

Tiszadada - „Földközelben” címmel nyílik meg március 25-én, kedden 15 órakor Tiszadadán a tájházban a püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum emlék- és vándorkiállítása, melyet Szűcs Sándor író – néprajzkutató – múzeumigazgató, a Háromföld krónikása emlékére rendeznek. A dadai kiállítás egy több éves megemlékezés-sorozat része, melyet a Szűcs Sándor Emlékbizottság gondoz több szervezettel közösen. A kiállításon 10 tematikus tablón keresztül tárják a látogatók elé, a kutató - múzeumigazgató életét és gazdag munkásságát, valamint számtalan korabeli fotó, dokumentum és kiállított tárgy reprezentálja a gazdag, tudományos életpályát.

A kiállítást Korompainé Mocsnik Marianna, a Hajdúböszörményi Városi Múzeum munkatársa nyitja meg, aki tárlatvezetést is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában