Helyi közélet

2014.04.06. 10:18

Szemmagasságban hasították fel a választási plakátot

Szakoly - Megrongálták a Fidesz választási plakátját Szakolyban a hétvégén, az eset után a párt helyi szervezetének vezetője feljelentést tett a rendőrségen.

Szakoly - Megrongálták a Fidesz választási plakátját Szakolyban a hétvégén, az eset után a párt helyi szervezetének vezetője feljelentést tett a rendőrségen.

– Egyik aktivistánk szombat reggel, nem sokkal 6 óra előtt hívott telefonon, hogy a Szakoly, Balkányi és Zrínyi út kereszteződésében kihelyezett, Dr. Simon Miklóst országgyűlési képviselő illetve jelölt és Orbán Viktor miniszterelnök portréját ábrázoló, közös választási plakátot megrongálták. Azonnal oda siettem, és láttam, hogy a plakátot késsel vagy más éles eszközzel valaki szem magasságban végighasította.

Lefényképeztem, és értesítettem a rendőrséget. A Nyírbátori Rendőrkapitányság járőre vonult ki és vette fel a helyszínen a jegyzőkönyvet – tájékoztatott Kerecsen József.

Az esetnek különös jelentőséget ad az a tény, hogy a plakátot magánterületen, egy lakóingatlan portájának kerítésén helyezték el a tulajdonos engedélyével. Az elkövetőnek nem kellett magánterületre lépnie, hiszen a plakátot a kerítés külső oldalára szerelték fel, így az az utcáról is elérhető.

A helyszíni szemle során felébredt a tulajdonos, aki – miután értesült a történtekről – jelezte, tudja, ki tehette. Előző éjszaka ugyanis egy ismerős férfi szidalmazta és fenyegette a plakáton szereplőket valamint azt is, engedte ennek a plakátnak az elhelyezését. Állítását jegyzőkönyvbe vették, majd a rendőrök meghallgatták a megnevezett férfit, aki azonban tagadta a cselekmény elkövetését.

– Az okozott kár ugyan 15.000 Ft körül mozog, és a plakátot megragasztottuk, de nem ez a gond. Én 12 éve vagyok a Fidesz helyi szervezetének elnöke, és eddig itt még nem történt ilyen eset. Ez most félelmet keltett… Mi következhet ezután? Egy ilyen elvakult elkövető kinek esik neki legközelebb a késével vagy borotvájával? Vannak viták politikai kérdésekben, de ez nem volt szokás eddig itt, és nagyon bízom benne, hogy nem is lesz – várja bizakodóan a rendőrségi vizsgálat eredményét Kerecsen József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában