Helyi közélet

2014.07.10. 09:50

Minősítő gyakorlaton a megyei mentőcsoportok

Csenger - A Szamoson levonuló árhullám nyomán a folyó vízszintje megemelkedett, a gát védett oldalán káros árvízi jelenségek következtek be.

Csenger - A Szamoson levonuló árhullám nyomán a folyó vízszintje megemelkedett, a gát védett oldalán káros árvízi jelenségek következtek be.

A töltés magassághiányos részein annak magasítása, buzgárok elfogása, bordás megtámasztás és nyúlgát kiépítése vált szükségessé. A megyei védelmi bizottság elnöke a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakembereit segítve elrendelte a Szamos Mentőcsoport alkalmazását és a Nyír Mentőcsoportot is mozgósították.

Ez a feltételezett helyzet adta az alapját az mentőcsoportok Csenger környéki gyakorlatának, melynek célja a természeti, civilizációs és egyéb eredetű katasztrófák, veszélyhelyzetek megelőzése, az elhárítás és helyreállítás során jelentkező polgári védelmi feladatok végrehajtása mellett az alapvető vízkár-elhárítási tevékenység és az árvízi és vízi mentési képességek, szakterületi minősítések megszerzése volt.

A járási mentőcsoportok továbbra is várják olyan 18 évesnél idősebb és az öregségi nyugdíjkorhatárnál fiatalabb személyek jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a pálya iránt.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában