Helyi közélet

2014.10.01. 18:59

Átadták a csengeri önkormányzati tűzoltó és vizimentő laktanyát

Csenger - Közös európai uniós pályázati támogatással katasztrófavédelmi infrastrukturális fejlesztést valósított meg Csenger és a romániai Lázári önkormányzata.

Csenger - Közös európai uniós pályázati támogatással katasztrófavédelmi infrastrukturális fejlesztést valósított meg Csenger és a romániai Lázári önkormányzata.

Csengerben tűzoltólaktanya és katasztrófavédelmi kirendeltség épült, korszerű műszaki mentő gépkocsit kaptak a város önkormányzati és önkéntes tűzoltói, továbbá háromállásos garázst alakítottak ki a gépjárműveknek és a vizimentéshez használt csónaknak is.

A létesítmény átadásán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében Csepely Zsigmond tű. dandártábornok mondott köszöntő beszédet. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte: a tűzoltó egyesületek támogatására nagy hangsúlyt fektet az OKF és a megyei igazgatóság is, de ezek mellett elengedhetetlen az a fajta összefogás, amelyet az önkormányzatok és a vállalkozók tudnak nyújtani. Csengerben pedig önkormányzati összefogással határon átnyúló projektből tudott új létesítményt építeni és eszközöket vásárolni a két település.

A határ túloldalán lévő Lázári korszerű tűzoltó-gépjárműfecskendőt, valamint műszaki mentő gépkocsit és az ár- és belvízvédelmi feladatainak jobb ellátásához szivattyúkat kapott az uniós támogatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában