Helyi közélet

2014.10.24. 17:21

Kortárs-felkészítő táborban a záhonyi diákok

Cegléd - Az őszi szünidőben Cegléden rendezi meg az Országos Kortárs-felkészítő Táborát a Magyar Vöröskereszt. A felső-szabolcsi vöröskeresztes bázisiskolákat a záhonyi Dr.

Cegléd - Az őszi szünidőben Cegléden rendezi meg az Országos Kortárs-felkészítő Táborát a Magyar Vöröskereszt.

A felső-szabolcsi vöröskeresztes bázisiskolákat a záhonyi Dr. Béres József Kollégium három diákja képviseli a rendezvényen: Barati Béla (Dombrád), Tancsik Róbert (Nyíregyháza) és Vámos Viktor (Lövőpetri). A táborban gyakorlott trénerek segítségével öt szekcióban kapnak felkészítést a résztvevők, így az ország minden megyéjéből érkezett diák önkéntesek az eszmeterjesztés, a véradásszervezés, a HIV/AIDS prevenció, a szociális szervezés és a drogprevenció témakörében gyarapíthatják ismereteiket.

Az október 23-ától 27-éig tartó kurzusnak a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidő Központ nyújt otthont. A sikeres vizsgát teljesítő aktivisták a saját iskolájukba visszatérve diáktársaik oktatásával-képzésével igyekeznek az adott témakörben bővíteni a korosztály tagjainak tájékozottságát.

Ágij Adrienn - Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában