Helyi közélet

2014.10.12. 17:50

Önkormányzat 2014 - Fidesz: választási visszaélés történt a szabolcsi Kótajban

Nyíregyháza, 2014. október 12., vasárnap (MTI) - Jogsértést tapasztaltak a vasárnapi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP képviselő- és polgármesterjelöltjei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kótajban - közölte a kormánypárt helyi polgármesterjelöltje vasárnap az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. október 12., vasárnap (MTI) - Jogsértést tapasztaltak a vasárnapi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP képviselő- és polgármesterjelöltjei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kótajban - közölte a kormánypárt helyi polgármesterjelöltje vasárnap az MTI-vel. Mussó József azt mondta: tudomásuk szerint egyesek szervezetten vittek el választókat szavazni az egyik szavazókörbe, az ott lévő szavazófülkékbe azonban nem mehettek be, a szavazólapokat a bizottság szeme láttára töltötték ki. Állítása szerint az érintett szavazókat ezután a szavazóhelyiséggel szemközti üzlethelyiségbe vitték, ahol rögzítették, hogy ki szavazott már, egy másik helyen pedig megvendégelték őket.

A kormánypárti polgármesterjelölt hozzátette, a szavazatszámláló bizottság Fidesz-KDNP által delegált tagjai jegyzőkönyvet szerettek volna felvenni a szabálytalan szavazásról, de ezt a bizottság többi tagja megtagadta. Mussó József közlése szerint emellett az egyik szavazókört jogszabályellenesen alakították ki, mivel egy helyiségben folyik a nemzetiségi és a helyi önkormányzati választás.

A visszaélések miatt feljelentést tettek a rendőrségen - tette hozzá a polgármesterjelölt.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI érdeklődésre azt közölte, ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, ezt követően a rendőrség megkezdte az adatgyűjtést.

Kocsis József, Kótaj jegyzője az MTI kérdésére vasárnap délután azt mondta, a helyi választási irodához nem érkezett kifogás.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában