Helyi közélet

2015.01.09. 18:47

Visszatekintő - Hármas évfordulóra koccintottak

Érpatak, Újfehértó - A Zsindelyes Pálinka­főzde termékei a hazai sikerek mellett kivívták az uniós elismerést is.

Érpatak, Újfehértó - A Zsindelyes Pálinka­főzde termékei a hazai sikerek mellett kivívták az uniós elismerést is.

Két feltétele van annak, hogy egy kupicával fokozzuk az étvágyunkat: kell egy gyümölcs, amelyből a pálinka készül, s kell egy főzde is, ahol elkészül a nedű. Történetünkben a gyümölcs az újfehértói fürtös meggy, amit 50 évvel ezelőtt nemesített ki az Újfehértói Gyümölcskutató Állomáson dr. Pethő Ferenc professzor és Szabó Tibor, a főzde pedig az érpataki Zsindelyestanyán 30 éve kezdte meg működését. Az ott gyártott italoknak azonban kellett egy családi név is: a kereszteléskor, 2004-ben, vagyis tíz éve a Zsindelyes nevet kapták.

Már ez a három évforduló is okot ad az emlékezésre, ha pedig még azt is hozzávesszük, hogy 2014 februárjában az újfehértói meggypálinka megkapta az Európai Uniótól is az eredetvédettséget, érthető az az ünnepség, amit októberben rendezett meg a Zsindelyes Kereskedőház Kft. Újfehértón. Lapunk az ünnepség végén arról faggatta Papp József tulajdonost, mit jelent számára a többszörös jubileum.

– A családi vállalkozásunk számára mérföldkő ez a mai nap, nagyon fontos az életünkben. Mindennek a megkoronázása az a kitüntető cím, amit február 3-án Manuel Barroso elnök aláírt Brüsszelben. Ünnep a mai nap, de holnaptól ismét a munkáé a főszerep, hiszen amit eddig elértünk, az holnap már nem eredmény, dolgozni kell tovább keményen.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában