Helyi közélet

2015.02.24. 11:51

Élményekben bővelkedő bátori Wass-maraton

Nyírbátor - A Wass-maraton felolvasóestre az elmúlt évihez hasonló sokan voltak kíváncsiak.

Nyírbátor - A Wass-maraton felolvasóestre az elmúlt évihez hasonló sokan voltak kíváncsiak. A szervezők, a Bátori nőegylet tagjai gondoskodtak a kísérő programokról is: megnyílt Kiss György érmihályfalvi fafaragó kiállítása, valamint bemutatták, értékelték a Wass Albert művei által ihletett rajzokat, alkotásokat. Kedves színfolt, kellemes ráhangolás volt Dobránszky Sándor és Pozor István zenei produkciója.

A közel nyolcvan fős, zömében fiatalokból álló csapat tagjai produkcióikkal, a felolvasott művek üzeneteinek, tanításainak tolmácsolásával valósították meg a rendezvény célját, és járultak hozzá nemzeti kultúrkincsünk, az anyanyelv ápolásához nyolc órán át.

Több kortárs irodalmár is bemutatkozott az est folyamán: Szilágyi Ferenc Hubart érmihályfalvi költő, plakett készítő, Kecskés Rózsa győri költőnő, valamint dr. Kollárné Balla Anna Szentendrén élő író.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában