Helyi közélet

2015.02.20. 11:21

Szűrik a szatmári iskolásokat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hat oktatási intézmény közel 1600 tanulója vett részt az átfogó vizsgálatokon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hat oktatási intézmény közel 1600 tanulója vett részt az átfogó vizsgálatokon.

Januártól a Felső – Tisza Vidéki Gyerekesély Program szervezésében egészségügyi szűrőprogramokon vesznek részt a térség általános és középiskolás diákjai. Az egészségügyi szűréseket pszichológus, gyermekgyógyász-, belgyógyász-, és ortopéd szakorvosból álló csoport végzi.

- A szűrőprogram két fő tevékenységet valósít meg: pszichológiai vizsgálatot, valamint fizikális vizsgálatokat (testsúly– és magasságmérés, gerinc- és lábboltozat-ellenőrzés, vérnyomásmérés, a mellkas és a has vizsgálata). A pszichológiai teszteknek és vizsgálatoknak az eredményeit pedig folyamatosan elemezzük, értékeljük. Egyébként a szűrések előkészítésében és a szervezésben az iskolavédőnő, az iskolai szociális munkás, az oktatók és a gyerekesély munkacsoport tagjai is folyamatosan segítséget nyújtanak számunkra – fogalmazták meg a Miskolcról érkezett orvos csoport tagjai.

Eddig hat oktatási intézmény közel 1600 tanulója vett részt az átfogó vizsgálatokon: a fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium, a Református Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde, a tunyogmatolcsi Petőfi Sándor Általános Iskola, a kisari Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Óvoda, a Csaholci Általános Iskola, illetve a kölcsei Kölcsey Ferenc Általános Iskola szintén csatlakozott a Gyerekesély Program egészségügyi projektjéhez, amit hamarosan a térségi óvodákban folytatnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában