Helyi közélet

2015.03.05. 09:59

Társa húzta ki a vízből a kisfiút

Kállósemjén, Nagykálló - Szakember segít feldolgozni az első osztályos gyermeknek az úszásórán történteket.

Kállósemjén, Nagykálló - Szakember segít feldolgozni az első osztályos gyermeknek az úszásórán történteket.

A napokban egy kétségbeesett édesapa azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy február 27-én, pénteken első osztályos kisfia élete első úszásórája kis híján tragédiával végződött. A gyermek a kállósemjéni Kállay Miklós Általános Iskola tanulója, akit közel hatvan kisdiákkal együtt az intézmény két testnevelés tanára úszni vitt a nagykállói uszodába. Bár a csoport szeptember óta rendszeres vendége a Nap Strandnak, Sándor kisfia először vett részt az órán, mert ezidáig betegeskedett.

Eltérő vélemények

– Szerettem volna, ha megtanul úszni a gyermek, de soha nem gondoltam volna, hogy így alakul a dolog… Azzal hívtak fel múlt hét pénteken, hogy történt egy kis baleset, a fiam az uszodában nyelt egy kevés vizet, de semmi baja, ettől függetlenül bevitték a kórházba megfigyelésre. Így szól a hivatalos fáma, a gyerekek azonban mást mesélnek otthon. Folyamatosan próbálom összerakni a részleteket, ebben az osztálytársak szülei is segítenek, és minden arra utal, hogy ez a „kis baleset” nem úgy történt, ahogy azt nekem és a feleségemnek elmondták – kezdte remegő hanggal a semjéni édesapa.

– A fiam elmondta, hogy neki nem jutott az óra előtt szétosztott úszódeszkából, így anélkül merészkedett a vízbe. A medencében néhány méter után elmerült, és már csak arra eszmélt, hogy az úszómester gyengéden pofozgatja. A társai azonban máshogy emlékeznek. Ők azt látták, hogy a fiam arccal lefelé a víz felszínén lebeg. Egy második osztályos gyermek húzta ki a partig, a tanár bácsi kiemelte, majd az úszómesterrel közösen újraélesztették a fiamat. Azért fogalmazok úgy, hogy újraélesztették, mert mielőtt a gyerekeket elterelték onnan, még látták, hogy hánytatják és a mellkasát masszírozzák. Ezt azzal indokolták később, hogy a lenyelt vizet akarták felköhögtetni vele. Az eset után mindenkit összehívtak, és nagyvonalakban tájékoztatták a kicsiket arról, szerintük mi történt.

Négy nap a kórházban

– Szerencsére a kisfiú nem vesztette el az eszméletét és nem fuldokolt, azonban megfigyelésre a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának sürgősségi részlegére szállították. A vizsgálatok megállapították, hogy volt egy alapbetegsége – hörgőgyulladás –, valamint nagy valószínűséggel nyelt az uszoda vizéből is, emiatt kialakult egy hányásos állapot. A gyermek jól reagált a gyógyszeres kezelésre, négy napot töltött az osztályon, majd hazaengedték – tudtuk meg Vitkai Évától, az intézmény sajtófőnökétől.

KM-CSA, BM

További részletek a Kelet-Magyarország március 5-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában