Helyi közélet

2015.05.30. 11:45

Árokba borult egy autó Mátészalkánál - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfrissebb katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfrissebb katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy négyemeletes lakóház, második emeleti lakásának hálószobájában berendezési tárgyak égtek péntek este Záhonyban, az Ady Endre utcában. A lakásban tartózkodó idős férfit a záhonyi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók menekítették ki, akit füstmérgezés és légúti égés gyanújával szállítottak a mentők kórházba. A tizenkét lakásos épületből, még további tizenhárom embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát, közülük egy idős férfit füstmérgezés gyanújával szintén kórházba vittek megfigyelésre. A tűzoltók több oltósugárral fékezték meg a lángokat, így a tűz nem terjedt tovább, de a füsttel telítődött lépcsőházat nagyteljesítményű ventillátorral átszellőztették, ezt követően térhettek vissza a lakók otthonaikba.

Egy személygépkocsi árokba borult szombat hajnalban a 49-es számú főúton, Mátészalka és Kocsord között. A járműben hárman utaztak, közülük ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a rendőrségi vizsgálat idején pedig a helyszínt biztosították.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában