Helyi közélet

2015.05.02. 13:35

Az első megerősített bevetés

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrséggel együttműködve péntek éjszakánként megerősített szolgálatot látnak el Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrséggel együttműködve péntek éjszakánként megerősített szolgálatot látnak el Nyíregyházán.

A szolgálat a lakosságot zavaró és a szubjektív biztonságérzetet hátrányosan befolyásoló jogsértések megelőzésének, megszüntetésének céljából a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrséggel együttműködve 2015. május 1-től - előreláthatóan szeptemberig - minden péntek éjszaka megerősített szolgálatot látnak el Nyíregyháza területén. Az első ilyen közös akcióra elkísértük a polgárőröket és a rendőröket.

Az akció kezdeték a Nyíregyházi RK épületében Ferenc Róbert tartott eligazítást. A célt mindenki ismerte, a feladat az volt, hogy a megjelent 20 polgárőr több csoportot alkotva az előzetes adatgyűjtés alapján frekventált területeken látható jelenlétével tartsa vissza a bűnelkövetéstől a szórakozó személyeket. A rendőrség a járőröket úgy mozgatta, illetve járőr gépkocsit úgy biztosított, hogy baj esetén azonnal a helyszínre jusson a csak ezzel foglalkozó csapat.

A belvárosban több, a Jósavárosban, Sóstón, és az Örökösföldön is jelen voltak a polgárőrök. Leghamarabb a Bujtos környéke csöndesült el, amint a zene véget ért, szinte mindenki azonnal hazament, de a Bethlen Gábor utcán, vagy a Búza téren ekkor még szinte csak gyülekeztek a fiatalok. Arra külön ügyeltek a polgárőrök, hogy csak indokolt esetben kelljen kapcsolatba lépni a szórakozni vágyókkal, nehogy zaklatásnak vegyék azt, ami az ő érdekük is, mindenki békességben éljen.

Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, a közrend- és a közbiztonság, valamint a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítását jelentős mértékben segíti a város területén kiépített térfigyelő kamerarendszer, de elengedhetetlen az egyenruhások közterületi jelenléte is. A megerősített jelenléttől azt várja a város, hogy jelentősen csökkenjen a hétvégi mulatozások nyomán keletkezett rongálásokkal okozott kár nagysága. Ez több millió forint megtakarítást jelenthet, amit értelmes célra is használhatunk.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában