Helyi közélet

2015.05.19. 10:00

Fidesz-KDNP sajtótájékoztató: Derüljön ki a teljes igazság!

Nyíregyháza – Megdöbbenve értesültünk arról, hogy Mikó Dániel volt szocialista alpolgármester, gazdasági tanácsnok, egykori önkormányzati képviselő tulajdonképp a Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulathoz befizetett lakossági hozzájárulásokat eltőzsdézte – jelentett ki keddi sajtótájékoztatóján dr. Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP városi frakcióvezetője.

Nyíregyháza – Megdöbbenve értesültünk arról, hogy Mikó Dániel volt szocialista alpolgármester, gazdasági tanácsnok, egykori önkormányzati képviselő tulajdonképp a Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulathoz befizetett lakossági hozzájárulásokat eltőzsdézte – jelentett ki keddi sajtótájékoztatóján dr. Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP városi frakcióvezetője. – Egyelőre az látszik: Mikó Dániel közel 300 millió forintot tett kockára azzal, hogy nem biztosított és államilag nem garantált betétben tartotta a nyíregyháziak által rá bízott pénzt, hanem kötvényekbe fektette, s ezt elvesztette. Dr. Kovács Ferenc polgármester tegnap egy szakértőkből álló bizottságot állított fel (a tagok kilétére vonatkozó kérdésünkre nem volt felhatalmazása válaszolni a két képviselőnek – a szerk.), hogy kiderüljön az ügy minden részlete, és a városlakók elé tárhassuk azt a következő közgyűlésen. Nagyon fontos, hogy kiderüjön az igazság, valamint az is, ki, illetve kik a felelősök, ezért támogatjuk a teljes körű vizsgálatot és felszólítjuk Mikó Dánielt, számoljon el a nyíregyháziaknak arról, hol van a rábízott pénzük és ne hátráltassa a vizsgálatot.

– A tegnapi hír derült égből villámcsapás – erősítette meg Szilvási István önkormányzati képviselő, s utalt arra: Mikó Dániel azt mondta, a jó gazda gondosságával járt el, ehhez képest a 300 millió forint nem elérhető. – Amikor a Hungáriapapír Zrt.-nek visszavonták a kereskedési jogát, akkor megtehette volna, hogy a még bajban nem lévő Quaestornál lévő lakossági megtakarításokat mobilizálja és átteszi olyan betétbe, amely garantálva van. Ez sem történt meg. A nyíregyháziak válaszokat várnak, bízunk benne, megkapják – mondta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában