Helyi közélet

2015.05.08. 10:18

Kiállt gyakorlóiskolája mellett a Nyíregyházi Főiskola szenátusa

Nyíregyháza - Optimizmusra okot adó eredménnyel zárult az Apáczai gyakorlóiskola „kanosszajárása”.

Nyíregyháza - Optimizmusra okot adó eredménnyel zárult az Apáczai gyakorlóiskola „kanosszajárása”.

Rendkívüli nevelőtestületi értekezletet hívott össze csütörtök délután a Nyíregyházi Főiskola fenntartásában működő Apáczai Csere János gyakorló általános iskola igazgatója. Andó Károly bejelentette: a Klik-kesedésre határozott nemet mondó tanulói, tanári és szülői közösség nyomásgyakorlása – a demonstrációk, a napok óta szakadatlan élőlánc, valamint az szmk nyílt levele – meghozta az eredményét, a tegnapi bizottsági ülésen ugyanis valamennyi jelenlévő szenátusi tag kiállt a nagy múltú, jövőjéért aggódó Erdő sori gyakorlóiskola mellett.

– Pozitív eredménnyel zárult a 4 hetes „kanosszajárás”. A 16 fős bizottság 13 jelenlévő tagja, köztük prof. dr. Jánosi Zoltán rektor is, határozottan és egyértelműen elutasította a kilátásba helyezett fenntartóváltást, 100 százalékos támogatással állt ki az Apáczai gyakorlóiskola mellett a szenátus, ami országosan egyedülálló eredmény!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma május 29-én dönt a gyakorlóiskola sorsáról, melyet bizonyára nagyban befolyásol majd a szenátus és a többi véleménynyilvánító fórum egyöntetű elutasítása.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában