Helyi közélet

2015.05.25. 11:16

Nyitott szertárkapuk a Katasztrófavédelemnél

Szabolcs-Szatmár-Bereg -  A katasztrófavédelem területi és helyi szervei a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű országos rendezvény keretében várják a gyermekeket és szüleiket május 31-én.

Szabolcs-Szatmár-Bereg -  A katasztrófavédelem területi és helyi szervei a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű országos rendezvény keretében várják a gyermekeket és szüleiket május 31-én. A hónap utolsó vasárnapján Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is valamennyi hivatásos- és önkormányzati tűzoltó-parancsnokság és katasztrófavédelmi őrs, valamint önkéntes tűzoltó egyesület szertárkapui is megnyílnak az érdeklődők előtt. A rendezvény célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, valamint a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése.

A nyílt nap során az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják készenléti szereiket, szak -és védőfelszereléseiket. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 55 helyszínen várják a látogatókat. Tűzoltó laktanya látogatási lehetőség: 2015. május 31. (vasárnap), 10.00-tól 16.00 óráig.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában