Helyi közélet

2015.06.15. 07:56

A „Nagy Testvér” mindent lát

Nyíregyháza, Paszab - Térfigyelő kamerák hálózzák be a szabolcs-szatmár-beregi településeket.

Nyíregyháza, Paszab - Térfigyelő kamerák hálózzák be a szabolcs-szatmár-beregi településeket.

A Belügyminisztérium tavaly meghirdetett pályázata óta országszerte 463 önkormányzat 3,6 milliárd forintot kapott térfigyelő kamerák telepítésére – nyilatkozta a minap Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára.

Hozzátette: számos helyen már régebben megkezdték a közterületi kamerák kihelyezését, de azok különböző műszaki színvonalúak voltak.

Kémleli a településrészeket

A BM ezért úgy döntött, hogy támogatási rendszert dolgoz ki, meghatározta a kamerák műszaki feltételeit is.

Az államtitkár szerint a kamerák telepítésének évében mintegy 30 százalékkal csökkentek a közterületi bűncselekmények. A megfelelő minőségű kamerák felvételei pedig nagyban segíthetik a rendőri nyomozásokat is.

Nyíregyházán közel száz térfigyelő kamera kémleli a különböző városrészeket. Tavaly nyáron 53-at szereltek fel az Érkertben, a Huszártelepen és az Örökösföldön.

A fejlesztés célja a közbiztonság további javítása, valamint a felújított városrészekben a közterületek megóvása.

A térfigyelő kamerarendszer bizonyított: egyrészt a puszta létük megelőzheti a bűncselekményeket, emellett pedig a már elkövetett bűncselekmények után a felvételeket a bíróságon bizonyítékként is fel tudják használni.

– Nálunk eddig két kamera működött a temetőnél, és érezhetően visszaszorította a viráglopásokat – közölte Tajthy Péter, Paszab polgármestere.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 15-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában