Helyi közélet

2015.06.11. 09:40

CPO – Önnel együtt

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon elindult a Közösségi Rendészeti Projekt, amelynek célja a közösségi rendészeti filozófia bevezetése annak érdekében, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a város lakosai és a rendőrség között.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon elindult a Közösségi Rendészeti Projekt, amelynek célja a közösségi rendészeti filozófia bevezetése annak érdekében, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a város lakosai és a rendőrség között.

A Közösségi Rendészeti Projekt keretében nagyobb hangsúlyt fektetünk a Nyíregyházán élők biztonságérzetének erősítésére, a lakosság és a rendőrség közötti bizalom erősítésére, a lakosság igényeinek, elvárásainak minél alaposabb megismerésére és kielégítésére.

Ennek érdekében Nyíregyházán hét közösségi rendészeti zónát alakítottunk ki, amelyek mindegyikében egy-egy CPO teljesít szolgálatot.

A CPO az angol community police officer kifejezésből képzett betűszó. A CPO szerepe, feladata, hogy közvetlen kapocsként szolgáljon a lakosság és a rendőrség között.

Bár a közbiztonság megteremtésének első számú felelőse a rendőrség, ebben jelentős segítséget tudnak nyújtani az állami és önkormányzati szervek, társadalmi szervezetek, valamint maguk az állampolgárok is. Nyíregyháza közbiztonságának, az itt élő lakosok nyugalmának biztosítása közös felelősségünk. Kérjük, támogassa kezdeményezésünket, segítse a rendőrség munkáját annak érdekében, hogy városunk még biztonságosabb, élhetőbb legyen!

A lakókörnyezetét érintő észrevételeivel, problémáival, javaslataival forduljon bizalommal zónájának CPO-jához!

1. zóna

Tálas Mihály r. zászlós

Telefon: +36-70/680-9921

2. zóna

Orbán István r. főtörzsőrmester

Telefon: +36-70/680-9922

3. zóna

Somogyi József r. főtörzszászlós

Telefon: +36-70/680-9923

4. zóna

Molnár János r. törzsőrmester

Telefon: +36-70/680-9924

5. zóna

Gilányi István r. törzsőrmester

Telefon: +36-70/680-9925

6. zóna

Marján Ádám r. törzsőrmester

Telefon: +36-70/680-9926

7. zóna

Laskay Csaba r. törzsőrmester

Telefon: +36-70/680-9927

A Svájci–Magyar Együttműködési Programból megvalósuló Többszintű Közösségi Rendészeti Projektet az együttműködés alapú bűnmegelőzésért az országban kísérleti jelleggel négy megyeszékhelyen, köztük Nyíregyházán vezették be 2014. július 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában