Helyi közélet

2015.06.21. 18:50

Komlósi Gábor a MÚOSZ új elnöke

Budapest - A legtöbb magyar újságírót tömörítő szervezet, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), június 20–án, szombaton tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését.

Budapest - A legtöbb magyar újságírót tömörítő szervezet, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), június 20–án, szombaton tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését.A megválasztott 99 küldöttből 86 jelent meg s vett részt a munkában, a végére már csak 78 küldött volt. Keleti Éva Príma Primissima–díjas fotográfus, korelnök, a küldöttek köszöntésével nyitotta meg a tisztújító küldöttgyűlést. A tíz órakor kezdődött küldöttgyűlés vitáktól, visszalépésektől, lemondásoktól s kivonulásoktól sem mentesen zajlott le szombaton a Sajtóházban. A tanácskozáson Vince Mátyás lemondott a MÚOSZ tiszteletbeli elnökségéről. A saját médiaiskolát is működtető Komlósi Gábort választották meg elnöknek a küldöttek. Alelnöknek Gönczi Mártát és Hárshegyi Jánost választották. Az Etikai Bizottság elnöke Kövér Tamás lett. A bizottság tagjává választották Cservenyák Katalin újságírót, megyei küldöttet. A Felügyelő Bizottság elnöke Karsai Gábor  lett.

Élettel megtölteni a Sajtóházat

Komlósi Gábor, a MÚOSZ új elnöke javasolta, hogy Keleti Éva legyen a MÚOSZ Örökös Tiszteletbeli Elnöke. Keleti Éva megköszönte a megtiszteltetést. Komlósi Gábor egy csokor virággal köszöntötte a Tiszteletbeli Örökös Elnököt, Keleti Évát.

A megválasztását követően az új MÚOSZ elnöke megköszönve a bizalmat s ígérte, hogy kiáll a szólásszabadságért, fokozott figyelmet fordít az érdekvédelemre, különös tekintettel az újságírók elhelyezkedési lehetőségeire. Feladatának tartja az elkövetkezendő években a szakmai képzéseket, a rendezvényeket, a szakosztályok működését, az orvosi ellátás és a szociális segítségnyújtás értékeinek megőrzését. Ígérte, hogy élettel tölti meg a sajtóházat, s a szervezeti életbe, bevonja a fiatalokat.

Három megye – Szabolcs–Szatmár–Bereg, Borsod– Abaúj– Zemplén, valamint Nógrád – újságíróinak szervezeti életének munkáját Kiss Csaba nyíregyházi újságíró koordinálja. Megyénkből, Cservenyák Katalin, Fekete Antal dr., Kiss Csaba (mindhárman Nyíregyháza) Tanyik József (Nyírbátor) és Vincze Péter (Kisvárda) képviselik az elkövetkezendő négy évben, mint küldöttek, az újságírók érdekeit, a MÚOSZ küldöttgyűléseken.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában