Helyi közélet

2015.06.08. 07:52

Megkérdeztük: Ön szerint jól gondoskodnak az árva gyerekekről?

Nyíregyháza – Vannak olyan barátaim, akiket kisbaba korukban fogadtak örökbe, és az a tapasztalatom, hogy nagy szeretetben és gondoskodásban élnek – válaszolta a fényeslitkei <span class="namen">Kaptur </span><span class="namen">Ivett </span><span class="namen">Nikolett</span>.

Nyíregyháza – Vannak olyan barátaim, akiket kisbaba korukban fogadtak örökbe, és az a tapasztalatom, hogy nagy szeretetben és gondoskodásban élnek – válaszolta a fényeslitkei Kaptur Ivett Nikolett.

– A gyermekotthonoktól függ, hogyan állnak a gyerekekhez, mennyire bánnak velük jól, de persze a fiataloknak is megfelelően kell viselkedniük, hogy teljes életük lehessen – fogalmazott az újfehértói Tóth Nikoletta.

– A szökések mögött a rossz társaság állhat, valamint a szülő hiánya, hiszen mindenkinek kell valaki, aki jó példát mutat – felelte a nyírszőlősi Farkas Iván.

– Véleményem szerint nagyon viszontagságos lehet az életük, elveszettnek érezhetik magukat, hiányozhat a családtagok, rokonok szeretete – sorolta a megyeszékhelyen élő Emődi Józsefné.

– A fő cél az lenne, hogy minél hamarabb családot találjanak az ilyen gyerekeknek, valamint már csecsemőkorban szerető gondoskodásra lenne szükségük – nyilatkozta a nyíregyházi Szabó Anita.

– Nagyon sajnálom az árvákat, azt szeretném, hogy kikerüljenek az intézetekből, tanulmányaikat is úgy tudják elvégezni, hogy egy biztos hátterük van az életben – mondta el a kisvárdai Lipták Klaudia.

KM-KZS, GD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában