Helyi közélet

2015.06.25. 13:48

MSZP: A kormány idén is cserben hagyja a meggytermesztőket

Nyíregyháza – Elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány cinikus módon nem figyel a meggytermesztők gondjaira! A szakminiszter azt ígérte, hogy a szerdai kormányülésre elkészül az előterjesztés, ma sem tudjuk, szó volt-e arról, hogyan segítik a kormány a gazdákat – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Veres János.

Nyíregyháza – Elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány cinikus módon nem figyel a meggytermesztők gondjaira! A szakminiszter azt ígérte, hogy a szerdai kormányülésre elkészül az előterjesztés, ma sem tudjuk, szó volt-e arról, hogyan segítik a kormány a gazdákat – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Veres János.Az MSZP megyei elnöke figyelmeztetett arra is, hogy a hétvégén elkezdődik a szüret, de úgy tűnik, a kormány az idén is cserben hagyja a meggytermesztőket, és az is látszik, hogy a tavalyi szezon után a feldolgozóknak adott támogatásból most legalább a felvásárlási árban valamennyit kapnának a termelők. – Felszólítjuk a kormányt, a Magoszt, az agrárkamarát, avatkozzanak be és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy méltányos, az önköltséget meghaladó felvásárlási árat kapjanak a gazdák. A megyei elnök szerint mindössze 1 milliárd forint elegendő lenne ahhoz, hogy a felvásárlási ár átlépje a 100 forintos határt, és Magyarországon 20 ezer elégedett, meggytermesztésből élő, vagy a jövedelmét ebből kiegészítő ember éljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában