Helyi közélet

2015.06.30. 19:25

Tunézia fuldoklik

<em>Elnyújtózik a homokos parton, hagyja, hogy cirógassa, perzselje a napsugár, közben hallgatja a tenger zúgását, búgását, kikapcsol, henyél, élvezi a tespedés minden pillanatát, bevillan, hogy máskor is el tudná képzelni az életét efféle úri nyugalomban – amikor rémisztő géppuskaropogás korbácsolja fel az idillt. </em>Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Elnyújtózik a homokos parton, hagyja, hogy cirógassa, perzselje a napsugár, közben hallgatja a tenger zúgását, búgását, kikapcsol, henyél, élvezi a tespedés minden pillanatát, bevillan, hogy máskor is el tudná képzelni az életét efféle úri nyugalomban – amikor rémisztő géppuskaropogás korbácsolja fel az idillt. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Kétségbeejtő sikoly, halálfélelem, menekülés, vérfürdő, káosz. Siralmas látvány, jajveszékelés, döbbent csend.

Ártatlan turisták életét oltotta ki AK-47-es Kalasnyikovjával az elvetemült 23 éves Seifeddine Rezgui, aki a szemtanúk szerint gumicsónakkal közelítette meg a szúszai Hotel Riu Imperial Mahraba partját, ahol elidőzött, majd napernyő alól nyitott gyilkos tüzet. Hidegvérrel, mosolyogva. A vérengzést a szállodában egészen addig folytatta, amíg a rendőrök le nem puffantották. Harmincnyolc embert (britet, németet, belgát, franciát, írt és tunéziait) végzett ki, harminchatot súlyosan megsebesített. A kattant egyetemista édesanyja idegileg összeroppant, amikor meglátta fia fotóját a hírekben.

Iszonyatos érzés, hogy bárki lehetett volna áldozat. Mint utóbb kiderült, a szerencsétlenek a lehető legrosszabbkor voltak a létező legrosszabb helyen. Nyaralásuk életük utolsó tragikus momentuma lett.

Tunézia majdnem felét szaharai homok borítja, javarészt a turizmus élteti. A pénteki mészárlással új időszámítás kezdődött, a félelem, a bizonytalanság, az aggodalom az úr. Konganak a hotelek. Az iszlamista terror tombol. A biztonságba vetett hit romokban hever. Nem állhatja útját se tenger, se part, se kerítés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában