Helyi közélet

2015.06.12. 17:57

Záhonyi iskolások sikerei az atlétikai versenyeken

Záhony - Több rangos sikert is elértek az utóbbi hetekben a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI atlétái.

Záhony - Több rangos sikert is elértek az utóbbi hetekben a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI atlétái.

A megyei diákolimpián a futók közül a IV. korcsoportban a 4x100 méteres fiúváltó az eső helyezést szerezte meg. Második helyen végzett a 4x100 méteres váltó a lányok III. korcsoportjában, míg a fiúk hasonló stafétája ugyanebben a korcsoportban a dobogó harmadik fokán végzett.

Az egyéni számok közül magasugrásban Béres Júlia végzett az élen, Bíró György 100 méteres síkfutásban ezüstérmes lett, Orgován Gréta pedig a 60 méteres síkfutásban állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A hónap elején a Székesfehérvárott megrendezett országos döntőben a határvárosi kisdiákok folytatták remek szereplésüket. A IV. korcsoportban a 4x100 méteres váltó a futamát megnyerve került a döntőbe, ahol mindössze egy századmásodperc hátránnyal maradt le az ezüstérmes kvartettől, s szerezte meg az országos 3. helyezést. A csapat tagjai: Bíró György, Illés Gábor, Jármi Krisztián, Péter Máté és Orbán Gergő (tartalék). Ugyancsak dicséretesen szerepelt a 100 méteres síkfutás döntőjében Bíró György, aki az értékes 6. helyezést tudhatja a magáénak. A versenyzőket Bodnár György és Kovács Zoltán testnevelők készítették fel a versenyekre.

 

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában