Helyi közélet

2015.07.09. 16:45

Befektetés a jövőbe: új központ Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat – Fehérgyarmat az egyike annak a 17 helyszínnek, ahol a kiemelt állami projektek keretében új innovációs, oktatási és közösségi központok létesülnek.

Fehérgyarmat – Fehérgyarmat az egyike annak a 17 helyszínnek, ahol a kiemelt állami projektek keretében új innovációs, oktatási és közösségi központok létesülnek. Az európai uniós támogatásból létrejövő központok, és az általuk nyújtott szolgáltatások az iskolázatlanság és a képzettségek hiányából adódó munkanélküliség csökkentését szolgálják – jelentette ki dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő a szerdai átadó ünnepségen.

- A közösségi központ székhelyéül választott nővérszálló földszintes épülete a fehérgyarmati városi kórház területén található. Az épület 1991 óta az önkormányzat tulajdonában van, 2009-től helyi építészeti örökségvédelem alatt áll – tette hozzá Dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere.

Az infrastruktúra fejlesztésével nem csak a kúria épültének teljes körű felújítása valósult meg, de egyben a projekt céljainak megfelelő közösségi központ létesült.

KM


Berkesz - Tizenhét hátrányos helyzetű településen, illetve kistérségben hoz létre innovációs, oktatási és közösségi központokat a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI). A 8,9 milliárd forint értékű, teljes egészében a magyar állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló kiemelt program berkeszi projektrészének nyitórendezvényét kedden tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában