Helyi közélet

2015.07.03. 12:02

Fidelitas-sajtótájékoztató: Nyíregyházi fiatalok Nyíregyházáért

Nyíregyháza - Két témakört ölelt fel a Fidelitas Nyíregyházi Szervezetének pénteki sajtótájékoztatója.

Nyíregyháza - Két témakört ölelt fel a Fidelitas Nyíregyházi Szervezetének pénteki sajtótájékoztatója. Szabó Attila megyei operatív alelnök a kárpátaljai magyar gyerekek étkeztetését célzó országos gyűjtésről elmondta: a szomszédos Ukrajnában élőket sok egyéb probléma mellett hatalmas infláció sújtja, a pénzük elértéktelenedése miatt a mindennapi kenyerük előteremtése is gondot okoz. A Fidelitas – társszervezetekkel karöltve – országos pénzgyűjtésbe kezdett nyár elején, az egyre szélesedő segítő akció október elején egy budapesti jótékonysági koncerttel zárul. Jelenleg folyószámlára utalhatnak át összegeket a felajánlók, a téli hónapokban már tartós élelmiszereket és ruhaadományokat is fogadnak majd.

Petneházy Dávid, a megyei Fidelitas elnöke egy új, városi kezdeményezésről számolt be, melynek címe: „Nyíregyházi fiatalok Nyíregyházáért”. Az önkéntes akció első programja a Stadion utca 23. szám előtti játszótér rendbe hozatala, megszépítése lesz. Ezen kívül ifjúsági és családi napokat is szerveznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában