Helyi közélet

2015.07.16. 16:51

A cég változik, a gárda marad

Nyírbátor - A (nem) dolgozóknak nincs mitől tartaniuk, a pánikkeltés pedig senkinek sem használ.

Nyírbátor - A (nem) dolgozóknak nincs mitől tartaniuk, a pánikkeltés pedig senkinek sem használ. Elbizonytalanodtak, majd felháborodtak a Nyírbátori Városüzemeltetési Kft. dolgozói, amikor felreppent a hír: július elsején megindult a cégük végelszámolása, egyes dolgozókat átvesz, másoktól talán megválik a hulladékszállítást koordináló új cég vezetése. A mintegy 25 fős dolgozói gárda erre válaszul csütörtökön úgy döntött, a helyzet tisztázásáig nem végzi el a munkáját Nyírbátorban és a környező nyolc településen.

Egyikük, Sarkadi Béla lapunknak azt mondta, gond van a munkagépek állapotával is, de a telephelyen várakozó munkások elsősorban azért nem vették fel a munkát, mert nem tudják, mi van/lesz velük: új munkaszerződéseket kapnak a kezükbe, vagy végkielégítéssel lapátra teszik őket.

Nem felszámolás!

– A (nem) dolgozóknak nincs mitől félniük, a felesleges pánikkeltés pedig nem használ annak, hogy gördülékeny legyen az átmenet – szögezte le Horváth Gábor, a hulladékszállítással megbízott másik önkormányzati cég, a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. ügyvezetője, aki nem tagadta: értetlenül áll az alkalmazottak alkalmazkodni képtelensége előtt.

– A képviselő-testület úgy döntött, végelszámolást indít a tulajdonában lévő városüzemeltetési kft.-nél, és tevékenységeinek egy részét a másik önkormányzati cégre bízza. Amíg utóbbi nem szerzi be a szolgáltatás végzéséhez elengedhetetlen hatósági engedélyeket – ez szeptember végére várható –, addig a korábbi cég változatlanul végzi a feladatát.

Nem felszámolásról van szó tehát, ahogy a pánikkeltők híresztelik, csupán végelszámolásról, amelynek időtartama alatt a városüzemeltetési cég tovább működik! – A Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. ügyvezetője kiemelte: a változás alapvetően adminisztratív jellegű, hiszen a géppark, a dolgozói állomány, a tevékenységi kör és a tulajdonos is változatlan marad. Mivel az alkalmazottakat jogfolytonossággal foglalkoztatja tovább az önkormányzat a másik cégében, a munkavállalókat természetesen nem illeti meg végkielégítés.

– A géppark valóban elöregedett, de még alkalmas a teendők elvégzésére. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a pár órás „villámsztrájk” után már útnak is indultak a gépkocsikkal a dolgozók, és péntek estére behozták a lemaradást, ellátták a kötelező szolgáltatást! – tette hozzá Horváth Gábor ügyvezető.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában