Helyi közélet

2015.07.17. 08:47

Megkérdeztük: Ön szerint szükséges a diploma kiadását nyelvvizsgához kötni?

Nyíregyháza - <span class="namen">Sándor Istvánné</span> leánya a gyermek- és ifjúságvédelem területén dolgozott, ám a határozott idejű munkaszerződése lejárt. – A lányom németből tett nyelvvizsgát, ettől elvonatkoztatva úgy vélem, hogy nem feltétlenül kell minden szak elvégzését nyelvvizsgához kötni – válaszolta. 

Nyíregyháza - Sándor Istvánné leánya a gyermek- és ifjúságvédelem területén dolgozott, ám a határozott idejű munkaszerződése lejárt. – A lányom németből tett nyelvvizsgát, ettől elvonatkoztatva úgy vélem, hogy nem feltétlenül kell minden szak elvégzését nyelvvizsgához kötni – válaszolta. Pécsi Sándorszerint annak, aki a mai világban szeretne érvényesülni, egy nyelvet nem árt anyanyelvi szinten beszélnie.

Popomájer Krisztina több évet dolgozott külföldön; ugyan nyelvvizsgája nincsen, jól beszél németül. – A testvérem földrajz-környezetvédelem szakon tanul, szerintem neki nincs szüksége nyelvvizsgára ahhoz, hogy taníthasson – közölte a fiatal lány.

Turcsán András egy autómosóban dolgozik, azt mondta: nagyon sajnálja, hogy neki nincsen nyelvvizsgája, mert ha lenne, több kapu is kinyílhatna előtte.

Kristóf István úgy véli, hogy a humán szakokon tanulók esetében nem feltétlenül kell ragaszkodni a nyelvvizsgához, azonban a reáltárgyakat tanulók esetében „reális” elvárás lehet a nyelvvizsga.

Felesége, Kristóf Istvánné úgy gondolja, nem kell ragaszkodni minden szakon a nyelvvizsgához, viszont anélkül jó megélhetést biztosító munkahelyhez jutni nem könnyű.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik